Florin Cîțu, către prefecți: ”Să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru”

Florin Cîțu, către prefecți: ”Să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru”

Premierul Florin Cîțu a făcut apel, astăzi, la prefecți să ia măsuri pentru informarea populației în legătură cu beneficiile vaccinării anti-COVID și a cerut ca niciun centru de vaccinare să nu fie închis. De asemenea, prim-ministrul le-a solicitatat reprezentanților poliției să se implice în combaterea fenomenului falsificării certificatelor de vaccinare, potrvit News.ro.

”Campania de vaccinare trebuie să continue”, a spus Florin Cîțu, joi, în contextul în care numărul cazurilor de COVID-19 a crescut constant în România, în ultimele zile, până aproape de pragul de 1.500 de infectări în 24 de ore, iar ritmul vaccinărilor este în continuare scăzut.

”Vreau de la dumneavoastră să ne asigurăm că avem capacitate de vaccinare intactă, să nu se închidă niciun centru de vaccinare să ne asigurăm că oameni se pot vaccina ca şi până acum. Trebuie să îi informaţi pe oameni de beneficiile vaccinării. Bineînţeles trebuie făcute eforturi speciale de informare în mediile rurale, dar ştiţi foarte bine că vaccinarea nu e obligatorie. Trebuie să explicăm foarte bine legat de vaccinarea copiilor sub 18 ani”, a spus prim-ministrul în cadrul unei videoconferințe cu prefecții și reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică.

În ceea ce privește cazurile de falsificare a certificatelor de vaccinare, Cîțu a cerut ”toleranță zero” din partea autorităților.

„Pentru reprezentanţii poliţiei trebuie să verificăm fiecare caz de falsificare a certificatelor de vaccinare. (…) E important să ştie oamenii că avem toleranţă zero pentru cei care falsifică certificate de vaccinare, pentru că cine face asta pune în pericol siguranţa altor persoane. Orice resurse de care aveţi nevoie trebuie să spuneţi, dar trebuie să stopăm acest fenomen”, a mai spus Florin Cîțu.

Declarațiile premierului vin în ziua în care polițiștii din Dâmbovița au descins la un cabinet al unui medic de familie, suspectat că a vaccinat fictiv mai mulți fotbaliști de clubul de fotbal FC Pucioasa, din liga a treia, potrivit Digi 24.

IPJ Dâmbovița a confirmat, pentru Libertatea, existența a „13 mandate de aducere într-un dosar de înșelăciune, fals intelectual și informatic” și a precizat că „este vorba de un club de fotbal din Pucioasa”. Medicul a fost dus la audieri.

Read More

Lasă un răspuns