Europa, BLOCATĂ rapid de Delta: O altă țară amână ridicarea restricțiilor după RECORDUL de infectări COVID-19, mai ales la tineri

Europa, BLOCATĂ rapid de Delta: O altă țară amână ridicarea restricțiilor după RECORDUL de infectări COVID-19, mai ales la tineri

Norvegia a amânat de mai multe ori aplicarea ultimei faze de redeschidere, de teama unui nou val de infectări. În primăvara acestui an,  a început ridicarea treptată a restricţiilor sanitare, pe măsură ce avansa accelerat campania de vaccinare anti-COVID-19.

„O continuare a măsurilor de redeschidere (a societăţii, n.r.) astăzi ar duce la un risc sporit de infectare”, a declarat prim-ministrul Erna Solberg într-o conferinţă de presă, cu câteva zile înaintea unor alegeri legislative care se anunţă dificile pentru coaliţia sa de dreapta, notează AFP.

„Nu vrem să ne asumăm acest risc în condiţiile în care a mai rămas atât de puţin timp înainte ca toţi adulţii să aibă posibilitatea să se protejeze prin vaccin”, a adăugat ea.

Numărul infectărilor a crescut puternic în ultimele zile din cauza răspândiri itulpinii Delta, amplificat, la un nivel record la tineri, odată cu începerea unui nou an şcolar.

Guvernul norvegian a deschis campania de vaccinare – cu o singură doză în acest stadiu – pentru grupa de vârstă 12-15 ani, în contextul în care imunizările erau rezervate până acum doar norvegienilor de peste 16 ani.

Printre restricţiile care rămân în vigoare se numără limitarea numărului de persoane care participă la reuniuni publice, chiar dacă plafonul a fost ridicat la 5.000 de persoane în interior şi 10.000 în exterior.

Erna Solberg a spus joi că  o revenire a cetăţenilor norvegieni la o viaţă normală va fi “spre sfârşitul lunii septembrie”, când aproximativ 90% din populaţia adultă va fi vaccinată cu schema completă împotriva coronavirusului.

Până miercuri au fost raportate cifre de 71,9% la persoanele vaccinate, potrivit Institutului norvegian de sănătate publică, în timp ce 89,1% dintre adulţii din ţară aveau cel puţin o doză a unui vaccin anti-COVID-19.

Read More

Lasă un răspuns