Apelul medicilor din Sf. Gheorghe, după ce pacienții ajung la spital în stare gravă: „Nu vă mai tratați acasă cu palincă”

Apelul medicilor din Sf. Gheorghe, după ce pacienții ajung la spital în stare gravă: „Nu vă mai tratați acasă cu palincă”

Managerul Spitalului Județean din Sf. Gheorghe, județul Covasna, Andras Nagy Robert, a făcut miercuri, 1 septembrie, un apel către cetăţeni să se prezinte la medic încă de la primele simptome ale bolii. El afirmă, potrivit Agerpres, că mulţi pacienţi cu COVID-19, dar şi cu alte boli, amână să apeleze la medici, preferând să se trateze acasă şi ajung în stare gravă la Urgenţă.

„Pacienţii care constată apariţia unor simptome specifice să vină şi să caute un medic, medicul de familie, un medic specialist Să vină la spital, să nu amâne venirea în spital pentru ultimul moment, pentru că, dacă este într-o fază preliminară, atunci evoluţia bolii poate fi mult mai favorabilă. Nu mă refer doar la COVID-19, mă refer în general la toate situaţiile. Observăm în ambulatoriu că pacienţii vin într-o stare gravă. Chiar şi la Urgenţă observăm acest lucru şi, la fel, în mod repetat facem apel la populaţie de a rezolva problemele medicale cât mai repede cu putinţă, să apeleze la un medic specialist care să ghideze evoluţia bolii”, a declarat Andras Nagy Robert, în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia directorului medical al spitalului, dr. Roşu Matyas, COVID-19 este o „boală destul de perfidă”, deoarece unii pacienţi nu prezintă simptome, deşi starea lor de sănătate este alterată.

„Nu aş putea să vă răspund de ce nu vin. Probabil că mulţi stau acasă că poate mă vindec cu Paracetamol, poate nu vor să se testeze, nu ştiu de ce vin târziu. Există persoane cărora le e teamă, alte persoane spun că lasă, îmi trece, e doar o viroză, nu există COVID, stau acasă şi mă fac bine de la ceaiuri, şi pălincă şi paracetamol şi când nu mai pot, atunci vin. Pe de altă parte, COVID este o boală destul de perfidă, în sensul că te simţi destul de bine chiar şi cu o saturaţie de oxigen de 80%, pacientul nu îşi dă seama că este aşa de grav. Se simte bine dacă stă în pat, nu face un efort deosebit şi nu îşi dă seama că, de fapt, este într-o stare gravă”, a adăugat dr. Roşu Matyas.

Foto: Andras Nagy Robert/ Szekelyhon

Read More

Lasă un răspuns