Slovacia a oprit utilizarea vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V. Care este motivul

Slovacia a oprit utilizarea vaccinului rusesc anti-Covid Sputnik V. Care este motivul

,,În total, peste 18.500 de persoane au fost vaccinate cu Sputnik V”, a precizat o purtătoare de cuvânt a Ministerul slovac al Sănătăţii, Zuzana Eliasova, potrivit AFP.

Țara a achiziționat, în martie, 200.000 de doze de vaccin Sputnik V – al doilea stat membru al Uniunii Europene, după Ungaria, care a folosit acest produs. Vaccinul nu a fost autorizat de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

Această achiziţie a împărţit clasa politică şi a condus la demisia premierului Igor Matovic și a ministrului Sănătăţii, Marek Krajci.

Pe de altă parte, cererea publicului faţă de vaccinul rusesc a fost foarte slabă. Un nou guvern, condus de către Eduard Heger, a fost desemnat la 1 aprilie.

Eduard Heger a subliniat, într-un interviu acordat AFP, că decizia Slovaciei de a achiziţiona vaccinul rusesc a fost luată din cauza presiunii care exista la vremea respectivă cu privire la livrarea vaccinurilor.

,,Decizia a fost luată sub impactul foarte puternic, probabil cel mai puternic, al pandemiei. Aveam nevoie de un număr mare de vaccinuri”, a precizat oficialul.

Read More

Lasă un răspuns