România vinde 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în Coreea de Sud

România vinde 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în Coreea de Sud

Ministrul Sănătății din Coreea de Sud a anunțat, miercuri, că țara sa va cumpăra 1,5 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 din România, informează Reuters, citată de G4Media.ro.

Cele 1,5 milioane de doze de vaccin pe care Coreea de Sud le cumpără din România sunt produse de companiile Pfizer și Moderna.

În august, România a trimis în Coreea de Sud alte 450.000 de doze de vaccin Moderna. Dozele au fost date cu titlu gratuit, în urma aprobării de către guvern a unei hotărâri privind acordarea unui ajutor umanitar.

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 19 august a.c., o hotărâre privind acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Coreea, în vederea gestionării epidemiei de COVID-19.”, anunța, pe 19 august, Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă.

la sfârșitul lunii iulie, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV, a declarat că, până la acel moment, România a vândut 1.170.000 de doze de vaccin, a donat aproape 700.000 de doze şi are mai multe astfel de demersuri în desfăşurare.

„Pentru Danemarca – 1.170.000 de doze de vaccin care au fost vândute, după care avem pentru Republica Moldova – peste jumătate de milion de doze şi pentru Ucraina – 100.800, pentru Argentina – 30.000 de doze şi Serbia – 50.400. Acestea sunt acordurile finalizate până în acest moment”, a menţionat Andrei Baciu.

FOTO: EPA

Read More

Lasă un răspuns