O grădină zoologică își vaccinează animalele împotriva COVID-19. În ce țară se va întâmpla

O grădină zoologică își vaccinează animalele împotriva COVID-19. În ce țară se va întâmpla

Grădina Zoologică va colabora o companie ce se ocupă de sănătatea animalelor, care le-a donat dozele de vaccin. Compania respectivă a explicat cât de multe boli au pornit inițial de la animale, inclusiv COVID-19, și faptul că vaccinarea acestora este și în beneficiul oamenilor.

Potrivit companiei, cel puțin 75% din bolile infecțioase au origine animală, relatează complex.com.

„Cel puțin 75% din bolile infecțioase au origine animală, inclusiv COVID-19. Acum mai mult ca niciodată, observăm legătura strânsă dintre sănătatea animalelor și cea a oamenilor”, a precizat compania.

Primele animale care vor fi imunizate sunt leii africani, tigrii din Sumatra, gibonii cu obraji albi și langurii lui François.

„Siguranța animalelor, a vizitatorilor și a angajaților grădinii zoologice reprezintă o prioritate pentru noi. Veterinarii noștri au muncit din greu pentru a proteja animalele noastre de coronavirus prin dezinfecție, echipament de protecție și proceduri pentru vizitatori. Vaccinarea animalelor noastre este încă un pas important”, a afirmat Tim Morrow, CEO-ul și președintele Grădinii Zoologice din San Antonio.

Serul care va fi administrat animalelor este aproape identic cu cel administrat oamenilor, însă nu este în totalitate același.

Read More

Lasă un răspuns