Compania aeriană Wizz Air impune vaccinarea obligatorie pentru echipaj

Compania aeriană Wizz Air impune vaccinarea obligatorie pentru echipaj

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat miercuri că, începând cu 1 decembrie, vaccinarea anti-COVID-19 și testarea antigen/PCR periodică în cazurile speciale vor fi obligatorii pentru toţi membrii echipajului şi însoţitorii săi de zbor, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei, măsura de a introduce vaccinările anti-COVID-19 a fost luată în contextul cercetărilor care le demonstrează eficienţa ca fiind cea mai bună modalitate disponibilă de protejare împotriva COVID-19.

Guvernele impun din ce în ce mai multe dovezi de vaccinare pentru echipaj ca parte a cerinţelor naţionale de intrare, astfel că vaccinarea echipajelor împotriva COVID-19 devine din ce în ce mai necesară, mai arată compania.

„În cadrul Wizz Air, prioritatea noastră este reprezentată de sănătatea şi siguranţa pasagerilor şi angajaţilor noştri. Avem responsabilitatea să protejăm echipajul şi pasagerii la bord prin reducerea riscurilor COVID-19, iar vaccinurile joacă un rol vital în acest sens”, a declarat Jozsef Varadi, directorului general de la Wizz Air.

La începutul lunii august, United Airlines, una din cele mai mari companii aeronautice, a anunțat că va cere angajaților să fie vaccinați împotriva COVID-19 până la finalul lui octombrie, altfel riscând concedierea.

Read More

Lasă un răspuns