Anchetă în Alba, după ce o broșură cu știri antivaccin a fost distribuită în mai multe sate

Anchetă în Alba, după ce o broșură cu știri antivaccin a fost distribuită în mai multe sate

După ce în spațiul public au apărut informații că în două sate din Alba a fost distribuită luni, 30 august, de trei persoane necunoscute, o broșură de opt pagini cu știri anti-COVID, care îndeamnă cetățenii să nu se vaccineze, polițiștii din Alba au demarat o anchetă, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, potrivit Digi24.

Broșura, intitulată „Adevărul despre noul vaccin ARN Covid19”, a fost împărțită pe raza localităţilor Geomal şi Geoagiu de Sus și conţinea date alarmiste, neadevărate, sintetizate din cărţi şi de pe internet.

Astfel, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud s-au sesizat cu privire la posibile fapte de comunicare de informaţii false.

„Cercetările sunt continuate, pentru identificarea persoanelor implicate şi stabilirea tuturor împrejurărilor în care broşurile au ajuns la cetăţenii din cele două localităţi”, a precizat IPJ Alba.

Titlul broşurii distribuite în cele două sate din Alba este „Vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinaţi ca să nu regretaţi”. Conform celor care au tipărit-o, manifestul antivaccin este la a patra ediție.

Nu e prima apariție a pliantului cu informații anti-Covid. Pliantul a fost distribuit și în județele Sibiu, Vâlcea sau Vrancea. Anterior, în luna februarie, în acest caz a fost deschis un dosar penal pe numele unui bărbat din Piteşti care a distribuit broşura în Vrancea.

Read More

Lasă un răspuns