INSP: 0,47% dintre persoanele vaccinate cu prima doză s-au infectat cu COVID

INSP: 0,47% dintre persoanele vaccinate cu prima doză s-au infectat cu COVID

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID din decembrie 2020 și până la 31 iulie, 23.784 de persoane – 0,47% din totalul persoanelor care au primit prima doză de vaccin – au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 după administrarea primei doze, potrivit Agerpres.

În privința deceselor, INSP informează că în perioada 27 decembrie 2020 – 31 iulie 2021, la un număr de 497 de persoane (2,09% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin) au murit.

INSP pecizează că niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării.

În acelaşi interval de timp, 5.354 de persoane, reprezentând 0,11% din totalul celor vaccinate cu doza a doua, au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2.

Dintre acestea, în cazul a 113 (2,11% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin) a survenit decesul. „Niciunul dintre decese nu s-a datorat vaccinării”, indică INSP.

De la începutul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 și până în prezent, la nivel național, au fost vaccinate 5.013.836 de persoane, dintre care 4.867.649 cu schema completă.

De ce e importantă schema completă de vaccinare anti-COVID

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis la 19 iulie că un studiu realizat în Marea Britanie arată că vaccinarea cu schemă completă anti-COVID este eficientă în rândul grupelor de risc, precum și în cazul pacienților care suferă de alte afecțiuni.

Potrivit studiului, eficiența împotriva COVID-19 în cadrul grupelor de risc este între 30 și 60% după doza 1, indiferent de tipul de vaccin.

Excepție fac persoanele cu o imunitate scăzută, unde procentul de eficiență este de 4%. Însă după administrarea rapelului cu vaccinurile de la companiile Pfizer și AstraZeneca, eficiența în cazul grupului de imunocompromiși crește la 74%.

Read More

Lasă un răspuns