Val de critici la adresa lui Cîțu care a sărbătorit atingerea pragului de 5 milioane de vaccinați, la 2 luni după ținta stabilită

Val de critici la adresa lui Cîțu care a sărbătorit atingerea pragului de 5 milioane de vaccinați, la 2 luni după ținta stabilită

Florin Cîțu a publicat, sâmbătă, pe Facebook un clip video care marchează faptul că România a atins, astăzi, 31 iulie, pragul de 5 milioane de vaccinați anti-Covid. Postarea premierului a fost însă criticată de mulți dintre utilizatori care au remarcat faptul că atingerea țintei a fost realizată cu două luni mai târziu decât anunțase Guvernul în luna aprilie.

În cipul video realizat de Guvern oamenii sar în sus de bucurie, își dau jos măștile de protecție și ciocesc o bere atunci când află că a fost atins pragul de 5 milioane de români vaccinați.

„Multumim fiecărui român care a ales să lupte împotriva pandemiei” și “Continuăm să ne vaccinăm. Împreuna învingem pandemia. Sigur, simplu, oriunde, doar cu buletinul”, sunt mesajele care însoțesc clipul.

Multe dintre persoanele care au comentat la postarea premierului au subliniat însă că pragul de 5 milioane de vaccinați a fost atins la două luni după ținta stabilită de Cîțu.

La sfârșitul lunii aprilie, premierul Cîțu a anunțat că România are toate condițiile să atingă 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie și dublu până la 1 august. Tot atunci, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, considera că termenul de 1 iunie, avansat de premier este <a rel=”noreferrer noopener” aria-label=”„cât se poate de realist” (opens in a new tab)” href=”https://www.libertatea.ro/stiri/5-milioane-persoane-vaccinate-1-iunie-ce-spune-valeriu-gheorghita-3516466″ target=”_blank”>„cât se poate de realist”</a>.

Iată câteva dintre comentariile care au fost publicate la postarea de Facebook a premierului:

“Să te lauzi cu atingerea unei “borne”, cu o întârziere de 2 luni…, chiar ca sunteți penibili!”, spune o persoană.

O alta spune: “Un mare esec, avand in vedere ca doar 29% dintre romani sunt vaccinati. Relaxand totul atat de repede, le-ati indus ideea ca s-a terminat pandemia si ca nu mai este cazul sa se vaccineze!”.

“Domnule prim ministru,e cumva 1 iunie mâine?Parcă obiectivul de 5 milioane trebuia atins până la acea dată sau mă înșel eu?ori poate pentru dumneavoastră timpul a stat în loc, la fel cum tot stă si Românica noastră?!”, mai spune un utilizator.

“A venit 1 iunie și ne-a luat prin surprindere?” și “Uraaaa! E 1 iunie!!!!!” sunt două dintre comentariile ironice la ratarea țintei stabilite de Cîțu.

Campania de vaccinare, în declin

Cea mai mare prezență la vaccinare a fost înregistrată pe 8 mai, când 110.663 de persoane s-au vaccinat anti-COVID. De atunci, numărul persoanelor care s-au prezentat la centrele de vaccinare a intrat în declin.

Spre exemplu, duminică, pe 25 iulie, doar 7.987 de persoane au fost vaccinate, fiind cel mai slab bilanț din 3 ianuarie. Atunci au fost imunizate 354 de persoane.

Potrivit datelor transmise sâmbătă de CNCAV, de la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate un număr de 5.000.889 de persoane, iar 4.853.485 au primit schema completă.

Read More

Lasă un răspuns