SUA: Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei OMS legate de originea COVID-19, “iresponsabilă” şi “periculoasă”

SUA: Opoziţia Beijingului faţă de continuarea anchetei OMS legate de originea COVID-19, “iresponsabilă” şi “periculoasă”

Decizia Chinei vine după ce după ce directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a propus, săptămâna trecută,  inspecţii la o serie de laboratoare din regiunile chineze unde au fost identificate primele cazuri de COVID-19.

De altfel, viceministrul chinez al Sănătăţii, Zeng Yixin, s-a declarat “extrem de surprins” de propunerea OMS, evocând “o lipsă de respect faţă de bunul simţ şi o aroganţă faţă de ştiinţă”.

El a reiterat poziţia chineză conform căreia unele date nu pot fi puse integral la dispoziţia anchetei din preocupări legate de confidenţialitate, insistând ca OMS să “se debaraseze de interferenţele politice”.

Potrivit oficialului chinez, țara sa speră ca OMS să trateze realmente munca de stabilire a originilor COVID-19 ca pe o chestiune ştiinţifică, să se debaraseze de interferenţa politică şi să susţină activ şi prudent desfăşurarea de investigaţii în mai multe ţări şi regiuni de pe glob, relatează Agerpres.

Read More

Lasă un răspuns