Italia introduce din august certificatul verde pentru accesul în restaurante, piscine și alte locuri aglomerate

Italia introduce din august certificatul verde pentru accesul în restaurante, piscine și alte locuri aglomerate

De la 5 august, intrarea în restauante, stadioane, muzee, teatre, cinematografe, centre de expoziții, piscine va fi permisă în Italia numai după prezentarea certificatului verde care să ateste vaccinarea anti-COVID sau un test negativ, a anunțat joi premierul italian, Mario Draghi, care i-a îndemnat pe cetățeni să se vaccineze, informează The Guardian.

Potrivit prim-ministrului, guvernul său a aprobat restricțiile pentru cetățenii nevaccinați, deoarece Italia încearcă limitarea infectărilor cu COVID.

Draghi a declarat într-o conferintă de presă că țara trebuie să acționeze rapid pentru a nu se confrunta cu un număr mare de cazuri cu COVID, situație care se întâmplă acum în Marea Britanie și în alte părți ale Europei, precum și pentru a proteja economia.

Premierul Draghi a spus că economia Italiei s-a îmbunătățit mulțumită campaniei rapide de vaccinare, care a dus la o scădere semnificativă a numărului de decese și spitalizări cauzate de COVID de când țara a început să relaxeze restricțiile la sfârșitul lunii aprilie

Tulpina Delta ne amenință. Se răspândește mult mai repede decât alte variante. Îi invit pe toți italienii să se vaccineze și să o facă imediat. Fără vaccinări, ar trebui să închidem totul din nou.

Mario Draghi:

Așadar, de la 5 august, accesul în baruri, restaurante în interior, cinematografe și teatre, meciuri, piscine și săli de sport, congrese se va face doar cu certificatul verde.

Cluburile rămân închise, iar în ceea ce privește călătoria pe distanțe lungi în mijloacele de transport în comun, precum trenul, avionul sau autobuzul, pe baza certificatului verde, autoritățile urmează să discute din nou propunerea în septembrie.

Pentru cei care au primit cel puțin o doză de vaccin, certificatul verde va fi valabil de la 14 zile după a doua doză și va dura nouă luni.

Permisul va fi, de asemenea, disponibil pentru oricine prezintă dovada unui test negativ susținut în 48 de ore înainte de accesarea oricărei activități sub restricție și pentru cei care au trecut prin COVID.

Joi, Italia a înregistrat 5.057 de noi infecții cu coronavirus, în mare parte determinate de varianta Delta, comparativ cu 4.259 din ziua precedentă. S-au raportat alte 15 decese din cauza virusului. În total, de la începutul pandemiei, Italia a numărat 127.920 de morți – cel mai mare număr de decese din Europa după Marea Britanie.

Read More

Lasă un răspuns