Peste un milion de certificate digitale au fost descărcate de persoanele vaccinate anti-COVID

Peste un milion de certificate digitale au fost descărcate de persoanele vaccinate anti-COVID

Peste 39.000 de români care s-au recuperat după COVID ori au avut un test negativ la boală au descărcat certificatul digital, iar puţin peste un milion de români care s-au vaccinat au ales să descarce certificatul, informează Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

În total, numărul certificatelor digitale descărcate a fost de 1.040.051, dintre care 1.001.001 pentru persoanele vaccinate.

De asemenea, au mai fost descărcate 24.483 certificate digitale pentru persoane recuperate după boală şi 14.567 pentru persoane care au avut test negativ COVID-19, conform informării de pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

CNCAV precizează că certificatele COVID-19 pentru călătoriile în UE se pot descărca de pe acest portal.

RO Vaccinare anunţă că certificatul este gratuit

Certificatul este gratuit.În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinţilor.Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcţie de numărul de solicitări.În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR. Utilizatorul îl poate accesa şi vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât şi prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări. Pentru suport în emiterea certificatelor sau obţinerea altor informaţii privind utilizarea lor, a fost operaţionalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

Lasă un răspuns